Hírek Sebastianról ( news )

Räikkönen bízik a Ferrariban és várja Vettel érkezését

2014.12.07. 11:30

Image and video hosting by TinyPic

Minden adott ahhoz, hogy a Ferrari idővel visszatérjen a győztesek közé – jelentette ki Kimi Räikkönen a vörösök Abu-Dzabiban rendezett szezonzáróján. A finn klasszis az egylet új csapatvezetőjéről és a nemrég leigazolt Sebastian Vettelről is beszélt.

A 2007-es világbajnok első ferraris korszakának utolsó autóját, a 2009-ben használt F60-ast vitte pályára a szombati eseményen, ahol a körözgetés előtt az újságírók kérdéseire is válaszolnia kellett. A legtöbb kérdés természetesen a vártnál gyengébb eredményeket hozó 2014-es esztendővel és a csapatnál végbemenő szerkezeti átalakítással volt kapcsolatos. Räikkönen ismét kihangsúlyozta, ő is és a Ferrari is nehéz éven van túl, viszont papíron minden adott ahhoz, hogy a csapat visszatérjen az élmezőnybe, hiszen tudják mit rontottak el az istállónál pedig nagyszerű szakemberek dolgoznak.
 
„Való igaz, ez a szezon nem volt könnyű, sem számomra, sem pedig a csapat számára” – idézi a mezőny korelnökének szavait a Ferrari hivatalos oldala. „Ettől a csapattól az emberek mindig azt várják, hogy az élen harcoljon, és hogy futamokat nyerjen, idén azonban nem ez volt a helyzet. Viszont lefektettük az alapjait annak, hogy a Ferrari a jövőben visszakerüljön oda, ahol lennie kell. Nagyon sok munka vár még ránk, de tudjuk, mely területeken kell jobbá válnunk” – magyarázza Räikkönen, majd magáról a felkészülésről is beszél.
 
„A munka már elkezdődött, a gyárban pedig tényleg minden adott ahhoz, hogy előrelépjünk, tehát a személyzet és az eszközök minősége is megfelelő. Most mindenekelőtt egy csapatként kell dolgoznunk, ahogyan az a korábbi években is jellemző volt erre az istállóra. Úgy gondolom, a 2015-ös autó jóval versenyképesebb lesz. Persze meg kell várnunk az első teszteket ahhoz, hogy lássuk hol is tartunk valójában” – folytatja Räikkönen, kinek csapata az elmúlt hetekben, hónapokban komoly átalakuláson ment keresztül.
 
A szezonzáró előtt például hivatalossá vált, hogy Sebastian Vettel váltja az istállótól távozó Fernando Alonsót, a futam utáni hétfőn pedig a Ferrari azt is bejelentette, hogy Maurizio Arrivabene veszi át az áprilisban kinevezett csapatvezető, Marco Mattiacci helyét. „Úgy gondolom Maurizio jó választás volt erre a szerepkörre. Ismerem őt régebbről, már láttam mennyire kompetens szakemberről van szó. A tapasztalata szerintem hasznos lesz a csapat számára. Azt, már korábban is elmondtam, hogy Sebastian a barátom, tehát örülök, hogy vele dolgozhatok majd. Úgy érzem, megfelelően együtt tudunk majd működni és motiválni fogjuk egymást, ami a csapatot is segíteni fogja, célunk ugyanis az, hogy visszajuttassuk a Ferrarit oda, ahová való” – zárta gondolatait a 35 éves sportember.

Fogszabályzós fiúból a Ferrari megmentője? – kettős interjú Vettellel és Markóval

2014.12.06. 21:30

Image and video hosting by TinyPic

Talán nincs is ember a paddockban, aki jobban ismerné Sebastian Vettelt Helmut Markónál. Az osztrák gyerekkora óta pártfogója, később bizalmasa volt a németnek, aki pedig a Red Bull utánpótlásprogramjának első „mestermunkájaként” hálálta meg mindezt. Útjuk ez év végén azonban kettéágazott. Az Auto Bild Motorsportnak adott jó hangulatú kettős interjújuk során megismerkedésükről, a Ferrari-mítoszról és a jövőbeni kapcsolatukról beszéltek – és természetesen a csipkelődések sem maradhattak el…

Vettel úr! Kérdezte már Helmut Markót arról, milyen érzés a Ferrarinál versenyezni? 1972-ben az Ön leendő exfőnöke már teljesített sportautóversenyt a Ferrarival.
 
Sebastian Vettel: Igen, de kérdezzék meg maguk, mit is mondott erről!
 
Helmut Marko: Csak annyit mondtam: „Fantasztikus! Ez minden versenyautó között is egy külön kategóriát képvisel.”
 
1973-ban már szinte ott volt a zsebében a Ferrari-szerződés, aztán jött a súlyos balesete. Meséljen arról Sebastiannak, miként zajlottak akkoriban a szerződésről szóló egyeztetések!
 
Marko: Az iroda teljesen be volt sötétítve, elég misztikus volt. És mindig volt ott egy tolmács is. Enzo pedig mindig sötét szemüveget viselt. Mindig.
 
Vettel: Épp a minap olvastam egy interjút Enzo Ferrarival. Egy 1958-as újságból. Arról szólt, hogy nem szabadna túl sokat változtatni a Forma–1-en, hogy az megtartsa a tekintélyét. A költségeknek is bizonyos kereteken belül kellett maradnia. Egyből arra gondoltam, hogy már ötvenhat éve mindig ugyanaz a vitatéma.
 
Marko úr, azt is közölte Vettel úrral, mi minden jár még a Ferrarival? A nyomás sehol máshol nem lehet nagyobb.
 
Marko (mosolyogva): Elvégre kihívásra vágyott!
 
Vettel: Még fiatal vagyok. Helmut szemében nem, de összességében nézve igen.
 
Marko: Egy kicsit Verstappen-szindrómában szenved.
 
Vettel: Ez nem szindróma, csak Helmut próbál mindig ezzel ugratni…
 
Marko: Mégis visszavágott és viccesen megjegyezte: most már lakókocsisofőröket alkalmazok…
 
Vettel: Igen, de csak viccből. Természetesen semmi gondom a hollandokkal – amíg fociban veszítenek ellenünk. Helmut természetesen örül, mert Hollandiában sok szép asszony van.
 
Komolyra fordítva a szót: hogyan reagált Marko, amikor elárulta neki, hogy elhagyja a Red Bullt?
 
Vettel: Szerintem nem volt nagy újság számára. Már jól ismer.
 
Marko: Valójában abban az időben, amikor a szerződéshosszabbításról akartunk vele beszélni, egyszerűen nem vette fel a telefont.
 
Vettel: Akkor éppen kirándultam, és nem volt nálam a telefonom.
 
Megkönnyebbül, miután elmondta?
 
Vettel: Igen. Nem tudtam, hogy fogadják: jól, rosszul? A Red Bullnál mindig Helmut Markótól kaptam a legnagyobb tiszteletet. És úgy éreztem, ő értené meg ezt leginkább…
 
Marko: Mert én versenyző vagyok!
 
Vettel: Igen, és mert ő tudja, mit jelent a Ferrari. Akkoriban is volt benne valami varázslatos, ahogy most is. A hagyomány, a történelem, a mítosz az ember és a márka körül. Az emberek is azt mondják, van abban valami különleges, ha a Ferrarival nyersz. Remélem, hamarosan megtapasztalom.
 
Marko: Amikor én 1973-ban ott kellett volna versenyeznem, a Ferrari a Forma–1-ben nem volt sikeres, de a versenyzés világában mégis kivételes helyzetben voltak.
 
Hiszi, hogy Sebastian Vettel újra a győztesek útjára tereli a Ferrarit?
 
Marko: Igen, de remélem, hogy nem egyhamar.
 
Vettel: Én remélem, hogy hamarosan rácáfolhatok erre.
 
Milyen lesz a jövőben, ha találkoznak?
 
Vettel: Nem sokban különbözik majd attól, amilyen most. Csak bizonyos dolgokról természetesen már nem beszélgethetünk.
 
Marko: Lazábbak leszünk egymással, mert már nem lesz ott a nyomás, és beszélgethetünk az élet szépségeiről.
 
Vettel: Helmut mindig egyszerűen látta a dolgokat, és egyenesen kimondta, amit gondol. Nem politizál, nem akar mindent titokban tartani. Tehát beszélni fogunk majd a Forma–1-ről, de más dolgokról is. Az elmúlt években nem csupán a főnöki arcát ismertem meg, hanem az emberit is.
 
És ki fogja ezután közölni önnel, ha nem vezetett olyan jól?
 
Vettel: A beszólást nem fogom hiányolni, ami úgy hangzik: „Mi volt ez? Elszúrtad a kört” (utánozza Markót). A Ferrarinál kicsivel romantikusabban megy ez. A Helmut-mítoszt már magam mögött hagytam, tehát készen állok a következőre.
 
Marko: Amit mondtam, sosem alaptalanul tettem (mosolyog)
 
Vettel: Igen, ez igaz…
 
Még emlékeznek az első találkozásukra?
 
Vettel: Igen. Ez 2001-ben Spielbergben volt. Ismertem őt, ő viszont nem ismert engem.
 
Marko: Spielberg, fogszabályzó, kicsi volt, és ők ketten valami idegen nyelven beszéltek hozzám. Az édesapja is ott volt. Egy szavát sem értettem.
 
Vettel: Akkoriban kicsit erőteljesebb volt a hesseni dialektusom (nevet). Bemutatkoztunk Dr. Markónak. Ebben az évben lettem gokart Európa-bajnok és német bajnok, és az ő első szavai ezek voltak: „Úgy! Szóval jövőre a nemzetközi gokartban versenyzel!” „Nem – mondtam neki – (tájszólásban) az már mögöttünk van!”
 
Marko: Akkor még semmit sem tudtam a sikereiről.
 
A találkozás során feszélyezett volt?
 
Vettel: Nem, de tisztelettudó voltam, az biztos. Végső soron olyasvalaki volt, aki dönthetett a jövőmről.
 
Marko: Akkoriban még nem volt utánpótlás-csapatunk. Lényegében csak veled kezdődött. Abban a pillanatban, amikor az édesapád december huszonnegyedikén aláírta a szerződést.
 
Vettel: Igen. Ez az első lecke volt: a szenteste nem ünnepnap. Sem Helmutnál, sem Franz Tostnál.
 
És mennyit változott Sebastian az első találkozójuk, a gokartos, fogszabályzós idők óta?
 
Marko: A bátortalan kisfiúból a nevelősorozatokban egyre jobb versenyző vált belőle, aki ráadásul lazább is lett.
 
Vettel: És idén? Túl laza voltam?
 
Marko: Az idei nehéz év volt. Először jött a káosz a teszteken, ahol Sebastian alig vezethetett. Aztán a versenyeken is eleinte hihetetlen hibasorozata volt, amilyenhez hasonlót még a közös barátunknál, Mark Webbernél sem láttunk. Ez egyszerűen odáig vezetett, hogy Sebastian nem tudta alkalmazni a vetteli precizitást és nem dolgozhatott úgy, ahogyan szokott. De végül sikerült újra egyenesbe kerülnie.
 
Vettel: Igen, valóban nem volt egyszerű évünk, és az eredmények sem voltak túl jók. De a dolgok sosem lehetnek csak feketék vagy fehérek. Aki valamennyi futamon ott volt, ahogy Helmut, az pontosan tudja ezt. De önkritikus vagyok, először mindig azt nézem meg, vajon rajtam múlik-e, ha nem megy valami.
 
Egy újabb győzelmi sorozat hatással lett volna a döntésére?
 
Vettel: Jobb eredmények esetén fel sem merült volna a kérdés. A szerződés nem tette volna lehetővé. De alapvetően mindig nehéz megtalálni a megfelelő időpontot. Azt hiszem, nálam megérett már a váltás.
 
Marko: Az is világos volt, hogy a kapcsolatunk nem tarthat örökké. Az embernek időnként új kihívásra van szüksége. A Ferrarihoz szerződését emiatt meg is értjük. Más csapatok esetében már más lett volna a helyzet (utal a Mercedesre).
 
Vettel: Összességében nem lehet előre megtervezni a pályafutásod. De nálam minden tökéletesen alakult. És a Red Bullnál is. A Forma–1-et mindig távolinak éreztem, lépésről lépésre haladtam egyre közelebb hozzá, és hogy ez lesz belőle, azt előre nem láthattam. Ahogy azt sem, hogy válogathatok a csapatok között.
 
Marko úr, volt olyan pillanat, amikor tudatosult önben, hogy Sebastain Vettel a jövő bajnoka?
 
Marko: Több is. Például a 2009-es utolsó futamon, Brazíliában, amikor elveszítette a bajnokságot. Amúgy sem volt túl nagy esélyünk arra, hogy megnyerjük, ennek ellenére Sebastiant mélyen érintette. Akkor arra gondoltam: „Haló, itt olyasvalakiről beszélünk, aki elképesztően elhivatott és rendkívüli módon akarja a győzelmet!” A másik ilyen különleges pillanat 2010-ben Dél-Koreában volt, amikor vezető helyen tönkrement a motorja. Mindannyian magunk alatt voltunk, mert a bajnoki álmainkat tette tönkre az a motor. Aztán mit csinált ez a fiatalember, akinek a legdühösebbnek kellett volna lennie? Vigasztalt minket, a vállunkra koppintott, és azt mondta, mostantól kell csak igazán keményen tovább küzdenünk. Ezt tettük, és a szezon végén valamennyien először lettünk világbajnokok. Egészen különleges pillanata volt ez egy különleges fiatalembernek.
 
Mit jelent majd önnek a Red Bull?
 
Vettel: 1998-ban, az első évemben ötezer eurót kaptam a Red Bull Németországtól. A Red Bull-sisakot akkor még nem használhattam, mert túl fiatal voltam. Ha nincs a Red Bull, akkor biztosan nem járhattam volna be azt az utat, amit bejártam. Tisztelem a Red Bullt és Helmutot, mert elég bátrak ahhoz, hogy fiatal fiúknak adjanak esélyt. 2007-ben ez volt a helyzet velem, amikor a Toro Rossóhoz jöttem. És ma is így van.
 
Marko úr mire gondolt, amikor Sebastian 2008-ban megnyerte az első versenyét a Toro Rossóval: hogy rossz csapattal tette vagy hogy ő a megfelelő versenyző?
 
Marko: Nem, azt hogy szerencsére már előtte bejelentettük, hogy a következő évben a Red Bullhoz jön. Sebastiannal a Red Bull valóra váltotta egy álmát, amit előre nem is tervezhettünk el. Szinte már giccsesen hangzik, hogy létrehoztunk egy utánpótláscsapatot, aztán jött a Forma–1, és a mi fiatal versenyzőnk a saját autónkkal nemcsak egyszer, hanem mindjárt négyszer világbajnok lett. Ilyesmiről nem is álmodhat az ember.
 
Ha egy Ferrarival látja majd nyerni őt, az dühössé teszi majd vagy büszkeséggel tölti el?
 
Marko: Mindenképpen örülni fogok, hogy ha már legyőznek minket, legalább egy volt versenyzőnk teszi. Mindenféle vita nélkül válnak el útjaink.
 
Vettel: És ez fordítva is igaz. Csak mert mostantól más színekben versenyzem, még nem változik meg minden. Továbbra is meglesz a kölcsönös tisztelet. A szívem egy része mindig is a Red Bullé marad. És ha nem én nyerek, akkor nyerjenek inkább Helmuték.
 
Talán lesz még esély arra, hogy újra együtt dolgozzanak?
 
Marko: A Forma–1-ben sohasem mondhatod, hogy soha!

 

Kirabolták a red bull csapatot

2014.12.06. 20:29

Image and video hosting by TinyPic

Péntek éjjel hatvannál is több trófeát loptak el a Red Bull Milton Keynes-i gyárából – erősítette meg a Thames Valley rendőrség.

A rendőrség éjjel 1:30 körül kapott hívást a Red Bull székhelyéről, az üzenetben arról tájékoztatták a hatóságot, hogy egy nagyjából hat főből álló csoport két autóval behajtott a gyár főbejáratán. A rendőrség beszámolója szerint a járművek külföldi rendszámtáblával rendelkeztek. „Lesújtott minket a betörés híre” – idézte az Autosport Christian Horner csapatfőnök szavait. „Az elkövetők behajtottak a főbejáraton és több mint 60 trófeát elloptak, melyeket nekünk hosszú évek kemény munkájával sikerült összegyűjteni!”

A betörés komoly károkat okozott és nagyon felkavarta az éjszaka szolgálatot teljesítő munkatársainkat. Az hogy az elkövetők elvitték a serlegeket, nemcsak azért szomorú, mert ezek nem az ő tulajdonukat képezik, hanem azért is, mert a trófeák egy keményen dolgozó csoport elkötelezettségét és erőfeszítéseit jelképezték. Azon túl, hogy kifejezetten durvának tartjuk az ilyen jellegű cselekedeteket, zavarban is vagyunk, mert nem értjük mi okból lopja el bárki is ezeket a díjakat” – folytatta a brit szakember.

Természetesen a csapat számára rendkívüli értékesek, hiszen hatalmas teljesítmény áll mögöttük, de a valódi értékük csekély. A serlegekből származó bevétel nem lesz magas, ráadásul java részük csupán másolat, az eredetiek a versenyzőknél vannak. Az eset azonban rávilágított arra, hogy a jövőben nehezebben hozzáférhetővé kell tennünk a létesítményeinket. Ez persze tisztességtelen a rajongóinkkal szemben, akik minden évben ideutaznak, hogy meglátogassák a gyárat és lássák a kupákat, illetve a Forma–1-es autót” – magyarázta a csapat első embere.

„Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy ha rendelkeznek bármilyen információval a trófeák, vagy az elkövetők hollétéről, vegyék fel a kapcsolatot a Thames Valley rendőrséggel!” – zárta gondolatait Horner. A rendőrség jelentéséből szerencsére az is kiderült, hogy a péntek éjjel a gyárban dolgozó személyzet tagjai közül senki sem sérült meg.

Image and video hosting by TinyPic

lyen lehet Sebastian Vettel új ferraris sisakja

2014.12.05. 17:41

Lehetséges, hogy a négyszeres világbajnok a Red Bulltól eltérően nem fog minden egyes futamra új festést terveztetni, és csak egy különles fejfedőt használ majd, amivel azonban történelmet is írna a Ferrarinál. Íme erre egy koncepció, aminek a hátulja egyértelműen Michael Schumacher korábbi sisakjára emlékeztet bennünket.

Image and video hosting by TinyPic

Infiniti Show!

2014.12.05. 16:44

Úgy tűnik, hogy egyre jobban érezhető a Forma 1 hiánya, ugyanis, egyre kevesebb hír jelenik meg.. Viszont, most mégis hoztam egy videót, méghozzá a Dubai Infiniti showról, amikor  Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo Dubai utcáin bemutatóztak, erről láthatunk egy rövid videóösszeálítást! 

 
Fordító


A fordító nem tökéletes !

 

 
facebook

 
Sebastian Vettel

Image and video hosting by TinyPic

Sebastian Vettel, autóversenyző és Négyszeres világbajnok a Forma-1 királykategóriában.  1987. július 3. -ban született. (30 éves) Heppenheim-ben, Németországban. Pályafutását 2006-ban a BMW Saubernél kezdte. Jelenleg a Scuderia Ferrari olasz csapat tagja. Sebastian autóversenyzés mellett boldog családapa, két gyermekének a neve: Emily és Matilda.

+News+Sebastian Vettel+Gallery+Blog+Extra+Live+On

 

+Hivatalos Oldal
+Facebook
+Instagram
+Twitter
+Tumblr

 
twitter
 
Archívum
 

 

lap tetejére

© 2013-2017 VETTEL.GPORTAL.HU - JB17
MAGYARORSZÁG LEGFORGALMASSABB SEBASTIAN VETTEL RAJONGÓI OLDALA

Image and video hosting by TinyPic

Vagyok, aki vagyok. Nem próbálok meg más lenni, mint  aki vagyok.  Néhány embernek talán tetszik, másoknak lehet, hogy nem. De ez az élet. - Sebastian Vettel
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!