Hírek Sebastianról ( news )

Vettel a Nagoja pályaudvaron

2014.10.05. 15:02

Sebastian Vettel a Nagoya Pályaudvaron, a mai napon Japánban.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Vettel: Tanulnunk kell Bianchi balesetéből

2014.10.05. 11:46

Image and video hosting by TinyPic

Sebastian Vettel szerint hiba volt az eredeti időpontban rajtoltatni a Japán Nagydíjat. A német kiemelte, mindenképpen tanulniuk kell Jules Bianchi mai balesetéből.

A szuzukai futam 46. körében kicsúszó Marussia-versenyzőért aggódik a mezőny. Jules Bianchi a 7-es kanyarban csúszott ki az erősödő esőben, s az éppen Adrian Sutil autóját menteni igyekvő traktornak csapódott. A franciát jelenleg egy a pályától 15 kilométerre lévő kórházban ápolják, a baleset után eszméletét veszítette.
 
Sebastian Vettel aggódva várja a híreket. „Nehéz verseny volt, de nem hiszem, hogy jelenleg érdemes lenne erről beszélnünk. Nehéz volt azután, hogy az eső erősödött, miközben mi elhasznált gumikon voltunk. És amit eddig tudunk, abból kiderül, hogy az időzítés is a legrosszabb volt. Szerencsétlen helyen veszítette el az irányítást az autója felett, ez vezetett a balesethez. Együtt érzünk most vele, mi, versenyzők pontosan tudjuk, mennyire nehéz volt ma a pályán. Várjuk a jó híreket. Nagyon aggódunk Jules miatt” – nyilatkozta a címvédő a Sky  Sportsnak.
 
„A pálya ezen szakasza az egyik legnehezebb. Még kanyarodsz, de már közben gyorsulsz is, és ilyen körülmények között, ennyi vízzel a pályán az autó nagyon idegessé válik. Ilyenkor nagyon könnyű hibát elkövetni.”
 
Vettelnek feltették a kérdést, szerinte nem hibáztak-e a szervezők, amikor úgy döntöttek, hogy az eredeti terveknek megfelelően, helyi idő szerint 15 órakor rajtoltatják a mezőnyt. „Nos, a rajt időpontjának megváltoztatásával kapcsolatban már 1976-ban is hibáztak – ma is” – utalt a Niki Lauda súlyos balesetével végződő esős nürburgringi versenyre, melynek törlését szintén fontolgatták akkoriban. „A tévés közvetítés, a média miatt nagy a nyomás, és ez nem teszi számunkra lehetővé a változtatást. De a körülményeket figyelembe véve a versenyirányítás megtette, amit tudott.”
 
„Az efféle baleseteket nem lehet előre látni. Megtörtént, tanulnunk kell ebből, és el kell kerülnünk, hogy hasonló újra megtörténhessen. Mostantól minden csak másodlagos, mindannyian Jules-lel vagyunk” – zárta gondolatát Vettel.

A Japán verseny utáni interjú

2014.10.05. 11:32

Vettelt is sokkolta, a Bianchival történtek a mai Japán Nagydíjon..

Japán Nagydíj >> Seb 3. lett

2014.10.05. 10:48

Sebastian Vettel is a legjobbakat kívánja Jules Bianchinak!

Bianchit eszméletlen állapotban szállították kórházba

2014.10.05. 10:41

Image and video hosting by TinyPic

Komoly balesetet szenvedett Jules Bianchi a Japán Nagydíj hajrájában. A franciát mentőautóval egy helyi kórházba szállították.

A Marussia versenyzője a 46. körben az S-kanyaroknál csúszott ki a pályáról, s csapódott egy az autók mentésére szolgáló darunak. Jules Bianchit előbb a pályakórházba szállították, majd a rossz időjárási körülmények miat mentőautóval egy helyi kórházba. Az első hírek szerint eszméletlen állapotban volt.

Az FIA sajtósa, Matteo Bonchani a futamot követően az újságíróknak nyilatkozott: „A versenyző eszméletlen állapotban van, egy mentőautó szállította a kórházba, mivel a helikopterrel nem lehetett felszállni ilyen körülmények között. Jelentkezni fogunk további információkkal – jelenleg mást nem mondhatok. Olyan gyorsan új hírekkel szolgálunk, amennyire csak lehet.” 

Időközben Adrian Sutil is nyilatkozott, aki elmondta: Bianchi az ő autójának mentésére igyekvő darunak ütközött neki a 7-es kanyarnál. „A sárga zászló lendült, miután egy vízátfolyáson felúsztam az egyre erősödő esőben, és egy körrel később a sárga zászló mellett Jules érkezett és ugyanúgy megpördült, ahogyan én. Többé-kevésbé ugyanolyan kicsúszás volt, de a végkimenetele sokkal komolyabb. A daru éppen jött az autóm mentérésre, és ez akkor történt” - mondta a német a Sky Sportsnak

A kérdésre, nem kellett volna-e várni egy kicsit a traktor beküldésével, a német elmondta: „Erről a kanyarról mindenki tudja, hogy a legnehezebb fordulók egyike, és ha elvéted, az eső pedig erősödik… nos, ha baleseted van ott, talán el kell gondolkodni a biztonsági autó beküldésén.”

Martin Brundle, a Sky szakértője hozzátette: „Vannak akik, arról beszélgetnek, hogy sárga zászló volt, de ettől még nem lassítasz le annyira, hogy ne tudj megpördülni. Ha egy autó megpördül ilyenkor, mindig nagyobb az esély, hogy egy másik is megprödül ugyanott"

Sutil: „Kritikus helyzetben van Bianchi, remélem most már jó kezekben van. Nem akarok a részletekről beszélni"

Rosberg: "A gondolataim Julessel vannak. Kaptunk néhány információt, a helyzet nagyon súlyosnak tűnik."

- A francia Canal+ szerint Bianchi Marussiájának cockpitje súlyosan megsérült az ütközés során. Közben az is kiderült, hogy a legközelebbi nagyobb kórház 70 km-re van a pályától - a helikopter ide szállította volna a versenyzőt. Végül azonban egy kisebb, közelebb lévő létesítményt választottak.

- Mika Salo ezen a hétvégén versenyzőbíróként volt jelen Szuzukában. A helyszínen lévő tudósítóknak arról számolt be, Bianchi komoly ütést kapott a fejére az ütközés során.

Cikkünk folyamatosan frissül!

 
Fordító


A fordító nem tökéletes !

 

 
facebook

 
Sebastian Vettel

Image and video hosting by TinyPic

Sebastian Vettel, autóversenyző és Négyszeres világbajnok a Forma-1 királykategóriában.  1987. július 3. -ban született. (30 éves) Heppenheim-ben, Németországban. Pályafutását 2006-ban a BMW Saubernél kezdte. Jelenleg a Scuderia Ferrari olasz csapat tagja. Sebastian autóversenyzés mellett boldog családapa, két gyermekének a neve: Emily és Matilda.

+News+Sebastian Vettel+Gallery+Blog+Extra+Live+On

 

+Hivatalos Oldal
+Facebook
+Instagram
+Twitter
+Tumblr

 
twitter
 
Archívum
 

 

lap tetejére

© 2013-2017 VETTEL.GPORTAL.HU - JB17
MAGYARORSZÁG LEGFORGALMASSABB SEBASTIAN VETTEL RAJONGÓI OLDALA

Image and video hosting by TinyPic

Vagyok, aki vagyok. Nem próbálok meg más lenni, mint  aki vagyok.  Néhány embernek talán tetszik, másoknak lehet, hogy nem. De ez az élet. - Sebastian Vettel
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu