SEBASTIAN VETTEL HUNGARY >> WE RACE TO WIN !  Minden, ami Sebastian Vettel!!
Hírek Sebastianról ( news )
Archívum - 2017.

Több mint 1000 lóerős motort épít a Ferrari 2017-re?

2017.01.03. 15:57
Címkék: hírek
Image and video hosting by TinyPic
 
Idén átlépi az 1000 lóerős álomhatárt a Ferrari turbómotorja, melyet alaposan átterveznek az olaszok.
 
Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a Scuderia annak ellenére komoly változtatásokat hajt végre a 2017-es motorján, hogy ezen a területen kerültek talán legközelebb a Mercedeshez. Az Olaszországból érkező hírek szerint a maranellói mérnökök áttervezték a 2016-ban használt égésteret, az energia-visszanyerő rendszer, valamint az elektronika továbbfejlesztésével pedig az ERS és a turbó működését is hatékonyabbá teszik.
 
A La Gazzetta dello Sport is beszámolt arról, hogy a MAHLE beszállítóval közösen egy többszöri befecskendezéses technológián dolgoznak, s ezek együttesen azt eredményezik majd, hogy az új hajtóegység már 1000 lóerőnél is nagyobb teljesítmény leadására lesz képes a versenypályán. Ilyen magasságokban F1-es motor csak az első turbókorszakban, az 1980-as években járt.
 
Mindez persze nem lenne hatalmas meglepetés, hiszen a Mercedes motorrészlegének vezetője, Andy Cowell már a múlt év elején előrebocsátotta, az új motorokkal hamarosan átléphető az 1000 lóerős határ. Becslések szerint a Mercedesnek már a 2016-os erőforrása is 970-980 lóerős volt, s az időmérős módban feltételezések szerint időszakosan már elérte az 1000 lóerőt is. A módosító pontok rendszerének idei eltörlése teret nyithat az eddiginél is nagyobb mértékű fejlődés előtt, így Cowell jóslata nagyon is reálisnak tűnik.
 
A Ferrari a teljesítmény terén a Mercedes és a Red Bull becslései szerint már az előző szezonban nagyon közel került a csillagosok motorjához, az elmúlt év tanulsága viszont az, hogy a vörösöknek nemcsak a lóerők számát kell figyelniük, mindenekelőtt erőforrásuk megbízhatóságán kell javítaniuk. Az év első felében tapasztalt turbóproblémák miatt elemzők szerint 2016-ban távolról sem tudtak mindent kihozni motorjukból.
 
A Ferrari február 24-én mutatja be új autóját olaszországi bázisán.
 

Csak Bahreinben tudjuk meg, milyenek az új gumik?

2017.01.02. 18:41
Címkék: hírek

Image and video hosting by TinyPic

Hiába próbálgatták 24 napig a 2017-es gumik prototípusait, a Pirelliben még vannak kérdések az abroncsokkal kapcsolatban, hiszen a hibridautókkal nehéz volt pontos adatokat gyűjteni. Ráadásul továbbra sincsenek kibékülve azzal, hogy a teszteket a „hideg Spanyolországban” rendezik…
 
Idén nemcsak az autók, a gumik is alaposan megváltoznak (az elsők és a hátsók is jóval szélesebbek lesznek), éppen ezért a sportág irányítói engedélyezték, hogy a Pirelli a megszokottnál intenzívebb évközi tesztprogramot hajtson végre. Sportigazgatójuk szerint egyértelmű, hogy nagy szükség volt ezekre a gyakorlásokra, hiszen ekkora változtatásokat nekik még nem kellett végrehajtaniuk.
 
„Komoly módosításról van szó, komoly, szemmel látható módosításról” – nyilatkozta Paul Hembery a GP Update-nek. „Mindenki látja, hogy gumiabroncsokat készítünk, melyek feketék és kerekek, viszont sokat változtatunk, ezt viszont nem vették észre. Legalábbis eddig. Ez az első alkalom, hogy a különbség drámai és egyben látható is. Amikor a gumik felkerülnek az autókra, a szurkolók nagyon elégedettek lesznek az új generációs gépek kinézetével” – tette hozzá.
 
Az első vélemények egyébként valóban pozitívak voltak a szélesebb abroncsokról, melyek 24 évközi tesztnapon kerültek bevetésre. Noha az olaszok örülnek, hogy ilyen sok lehetőséget kaptak, és három csapat hibridautót is épített nekik, továbbra is úgy érzik, ezekkel nem tudtak tökéletesen felkészülni. „Fantasztikus, hogy tesztelhettünk az átmeneti gépekkel, de ezek legalább 20 százalékkal kevesebb leszorítóerőt termelnek, mint a véglegesek” – panaszolta Hembery.
 
„Az a legnagyobb gond, hogy nem tesztelhettünk igazi 2017-es autóval. Köszönettel tartozunk a három segítő csapatnak (a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari), amiért elkészítették a hibridautókat és elköltöttek egy csomó pénzt. Ezek nélkül nem változtathattunk volna, de ami az összehasonlító munkát illeti… amikor az ember készít egy modellt, akkor idővel a pályán is ellenőriznie kell az adatokat, és most ezt nem igazán tehettük meg. Biztos, hogy a jó irányba haladunk. Láttuk, kisebb a kopás és a hőérzékenység” – magyarázta.
 
„De vajon túl konzervatívak leszünk? Teljesítjük a céljainkat? Rengeteg változó van, és sok dolgot csak akkor értünk majd meg, ha kimegyünk a pályára és versenyzünk. 2017 más lesz, mert az igazi autókkal tesztelhetünk majd. 25 napig készülhetünk 2018-ra a most használt autókkal, és nekünk pont erre van szükségünk” – folytatta bizakodva.
 
Miközben az évközi tesztekkel kapcsolatban pozitívak az érzései, Hembery továbbra sem örül annak, hogy a mezőny nem egy közel-keleti országban tesztel a szezon előtt, ahol „sokkal relevánsabb” adatokat gyűjthetnének, mint Spanyolországban, ott ugyanis februárban még túl hideg lesz. „Mi jeleztük, hogy szívesebben mennénk Bahreinbe. Ezt tettük, amikor bevezettük a hibriderőforrásokat, és akkor sokkal tisztábban láttuk, hol tartunk az új szezon előtt. Most viszont csak Bahreinben derül ki, hol állunk. Kínában gond lehet a szemcsésedéssel, mert a hosszú egyenesben lehűlnek a gumik. Várjuk meg a bahreini futamot, és az ottani tesztet, ahol jobban tesztelhetjük a gumikat” – mondta.
 

Mit várhatunk a Ferrari 2017-es autójától?

2017.01.02. 18:41
Címkék: hírek

Image and video hosting by TinyPic

Ötletekkel, változtatásokkal igyekszik bizonyítani az elnök koncepciójának helyességét 2017-ben a Ferrari. Pletykák a vörösök új versenyautójáról.
 
Egy jobb szezon a Ferrari kívánsága 2017-re. Az előző évet nyeretlenül, a konstruktőri harmadik helyre visszacsúszva záró olaszok komoly átalakuláson mentek keresztül a mögöttünk hagyott hónapokban. A nyáron távozott James Allison technikai igazgató és Dirk de Beer, az aerodinamikai részleg vezetője, s ezzel egy időben Sergio Marchionne új filozófiát igyekezett meghonosítani Maranellóban.
 
A sokat emlegetett horizontális struktúrát, a „vezér nélküliség” rendszerét most az új technikai igazgatónak, Mattia Binottónak kellene sikerre vinnie, aki a nyári szünet előtt 14 munkacsoportot állított fel a gyárban, s aki az eddigiekhez képest nagyobb szabadságot kíván biztosítani az Allison által még szigorúbban irányított (vagy adott esetben háttérbe szorított) szakembereknek.
 
Az olaszok állították, 2017-es projektjük nem szenvedett hátrányt az átrendeződés miatt, az olasz Motorsport munkatársa, Franco Nugnes pedig úgy tudja, új versenygépük el is készül a kijelölt határidőre. A csapat február 24-én tervezi bemutatni az egyelőre ismeretlen nevű autóját, amelyet aznap a gyáruk mellett fekvő Fiorano-versenypályán egy filmes nap keretén belül be is járatnak.
 
Nugnes pár információt is tud már az új gépről. Úgy értesült, van rá esély, hogy 2016-tal ellentétben ezúttal a versenygép festésében nem kap olyan hangsúlyos szerepet a fehér szín. A múlt évi bemutató előtt többen megjegyezték, az utoljára az 1990-es évek elején használt festés már korábban sem hozott szerencsét, és miután 2016 sem számított sikeres bajnokságnak, nem kizárt, hogy már az autó külsejével is jelezni akarják, új korszakot kezdenének.
 
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Fordító


A fordító nem tökéletes !

 

 
facebook

Üdvözöllek Sebastian Vettel magyar rajongói oldalán. A legfrissebb információkat osztom meg Sebastian Vettelről. Hírek, képek, videók! Ha Te is szereted Sebastiant kövess bennünket facebookon, twitteren, instagram.

w7ewuolgqj9gz82dnluf.png

 

További információkért,és friss hírekért kövesd a https://www.facebook.com/vettelhungary/ facebook oldalt!

 
Sebastian Vettel

9n6hdh5xbmk1s505x5qm.png

Sebastian Vettel, autóversenyző és Négyszeres világbajnok a Forma-1 királykategóriában.  1987. július 3. -ban született. Heppenheim-ben, Németországban. Pályafutását 2006-ban a BMW Saubernél kezdte. Jelenleg a Scuderia Ferrari olasz csapat pilótája. Sebastian az autóversenyzés mellett boldog családapa.

+News+Sebastian Vettel+Gallery+Blog+Extra+Live+On

 

+Hivatalos Oldal
+Facebook
+Instagram
+Twitter
+Tumblr

 
Eseménynaptár

A 2020-as versenynaptár tervezés alatt áll.

2020.04.30

 
Archívum
 

 

lap tetejére

© 2013-2020 VETTEL.GPORTAL.HU - MAGYARORSZÁG SEBASTIAN VETTEL RAJONGÓI OLDALA

 Vagyok, aki vagyok. Nem próbálok meg más lenni, mint aki vagyok. Néhány embernek talán tetszik, másoknak lehet, hogy nem. De ez az élet. - Sebastian Vettel


"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!