SEBASTIAN VETTEL HUNGARY >> WE RACE TO WIN !  Minden, ami Sebastian Vettel!!
Hírek Sebastianról ( news )

Szigorít az FIA – a Ferrari titokzatos kapcsolója miatt?

2018.04.25. 19:18
Címkék: hírek
 
 
Azonnali hatállyal szigorított a motorvezérlésre vonatkozó szabályán az FIA. A cél, hogy kiküszöböljék a kipufogógázok aerodinamikai előnyszerzésre történő felhasználását. De lehet-e köze ennek a Sebastian Vettel kormányán fölfedezett karhoz?
 
A Nemzetközi Automobil Szövetség a hétvégi Azeri Nagydíj előtt egy új technikai direktívát küldött ki a 10 F1-es csapatnak, melyben arról tájékoztatta őket, hogy Bakutól kezdve az eddiginél szigorúbb módon vizsgálják, ki milyen motorbeállításokat alkalmaz, és annak mennyire van köze az úgynevezett befújt aerodinamikai elemek használatához, melyeknél a forró kipufogógázokat a leszorítóerő növelésére használják fel.
 
Nikolasz Tombazisz, az FIA együléses kategóriákért felelős technikai igazgatója a levélben tudatta a csapatokkal: a szövetség elfogadhatatlannak tart minden olyan motorbeállítást, amelynek kimondott célja az aerodinamikai teljesítmény növelése a kipufogógázok által. Tisztázták: „Ahhoz, hogy egy beállítás megengedhető legyen, a kipufogógázok áramlásának az erőforrás teljesítményét vagy megbízhatóságát kell növelnie, és nem a kipufogógázok áramlását.”
 
 
A befújt hátsó szárnyak már a téli tesztidényben vita tárgyát képezték a paddockban. A leglátványosabb módon a Renault csapata igyekezett kihasználni a forró gázokat azzal, hogy kipufogóját – a szabályok által megengedett maximális szögben – a hátsó szárny alsó lapja felé irányította, melynek alján hőálló fém lemezt is elhelyeztek. Az FIA akkor egyértelművé tette, a kipufogó pozicionálásával a franciák nem vétenek a szabályok ellen, ugyanakkor hangsúlyozták, a gázok aerodinamikai célú hasznosítását lehetővé tévő motorvezérlések nem felelnének meg a szabályzatuk elveinek.
 
A hírek szerint a mostani szigorítás azonban nem csupán a Renault trükkjének köszönhető, több csapat is kísérletezik a forró gázok használatával. Nemrég az eddig két versenyt nyerő Ferrari került gyanúba egy rejtélyes megoldásával.
 
Szakértőknek a bahreini időmérő után készült fotókon szemet szúrt, hogy Sebastian Vettel kormányának hátulján egy olyan kar is található, amilyet sem Kimi Räikkönen, sem más csapatok nem használnak. A Scuderia két versenyzője között ilyen téren már 2017-ben is voltak különbségek, a megoldás akkor az egyszerűsített kuplung miatt került a kormányra, és Vettel hatékonyabb rajtolását segítette. Most viszont fölvetődött másfajta funkciója lehet, s talán a motor vezérlését, és ezen keresztül a kipufogógázok áramlását szabályozza menet, akár kanyar közben, hogy az erőforrás gázelvétel esetén is bocsásson ki gázokat aerodinamikai célokra.
 
A megfigyelők erre utaló jelnek tekintik, hogy a kar nem egyszerű kapcsoló, több állásba is helyezhető. „Ez nem lekapcsol valamit, hanem vagy növel, vagy csökkent valamint az autó körül” – vélekedett Craig Scarborough, az Autosport technikai elemzője. A kar ugyanakkor a motormódok mellett sok mást is szabályozhat, például a differenciálmű beállítását. A Ferrari mindenesetre tagadta a kipufogógázos elméletet.
 
A Ferrari-trükk tehát nem több puszta feltételezésnél, az FIA bakui direktívája viszont már tényszerű intézkedés. Tombazisz hangsúlyozta, mivel minden csapat megoldása különböző lehet, a motorbeállításokat egyenként fogják megvizsgálni, és szükség esetén külön-külön is fognak eljárni.
 
A görög szakember azt is ecsetelte, hogyan térhetett vissza a 2014-es egyértelmű tilalom után a befújt elemek problémája, és hangsúlyozta, ezek hatásfoka távolról sem olyan jelentős, mint évekkel ezelőtt volt. „A 2014-es szabályokkal az volt a cél, hogy senkinek az aerodinamikai teljesítményét ne befolyásolhassa a kipufogó. Miközben ezt a célt elértük, a 2017-es szabály visszahozta a kipufogó hátsó leszorítóerőre gyakorolt hatását, mivel a hátsó szárny alacsonyabbra került. Ennek hatása jóval kisebb, mint amit 2011 és 2013 között láthattunk, de még így is nemkívánatos.”
 
Az FIA-ember nyomatékosította, a kipufogóját a szárny felé irányító Renault megoldása továbbra is megfelel a szabályoknak, ugyanakkor előrebocsátotta, 2019-re úgy módosítják az előírásokat, hogy semmilyen kérdőjel ne maradhasson ez ügyben. „2019-re szeretnénk a kipufogó elhelyezésének meghatározásával megszabadulni ettől a problémától. Már tárgyaltunk erről a Technikai Munkacsoporttal, de egyelőre nem találtunk kielégítő megoldást. A célunk, hogy a következő ülésen újra egyeztessünk, és elérjük, hogy a kipufogó olyan pozícióba kerüljön, hogy ne lehessen vele aerodinamikai előnyre szert tenni, és így a motorvezérléseket se kelljen külön ellenőrizni.”
 
Fordító


A fordító nem tökéletes !

 

 
facebook

Üdvözöllek Sebastian Vettel magyar rajongói oldalán. A legfrissebb információkat osztom meg Sebastian Vettelről. Hírek, képek, videók! Ha Te is szereted Sebastiant kövess bennünket facebookon, twitteren, instagram.

w7ewuolgqj9gz82dnluf.png

 

További információkért,és friss hírekért kövesd a https://www.facebook.com/vettelhungary/ facebook oldalt!

 
Sebastian Vettel

9n6hdh5xbmk1s505x5qm.png

Sebastian Vettel, autóversenyző és Négyszeres világbajnok a Forma-1 királykategóriában.  1987. július 3. -ban született. Heppenheim-ben, Németországban. Pályafutását 2006-ban a BMW Saubernél kezdte. Jelenleg a Scuderia Ferrari olasz csapat pilótája. Sebastian az autóversenyzés mellett boldog családapa.

+News+Sebastian Vettel+Gallery+Blog+Extra+Live+On

 

+Hivatalos Oldal
+Facebook
+Instagram
+Twitter
+Tumblr

 
Eseménynaptár

A 2020-as versenynaptár tervezés alatt áll.

2020.04.30

 
Archívum
 

 

lap tetejére

© 2013-2020 VETTEL.GPORTAL.HU - MAGYARORSZÁG SEBASTIAN VETTEL RAJONGÓI OLDALA

 Vagyok, aki vagyok. Nem próbálok meg más lenni, mint aki vagyok. Néhány embernek talán tetszik, másoknak lehet, hogy nem. De ez az élet. - Sebastian Vettel


Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!